Badrumsrenovering: litet badrum

Små badrum ger dina ägare huvudvärk. Eftersom även det minsta badrummet borde uppfylla alla krav som vi ställer på ett modernt badrum. För att detta ska fungera är en badrumsrenovering ibland nödvändig. Den mest uppenbara lösningen för att förstora ett litet badrum är att lägga till utrymme. För att göra detta rivs en vägg ner och en del av ett annat rum måste göra plats för det nya badrummet. En mycket stor ansträngning, som är förknippad med mycket ansträngning och kostnader. För de flesta av dem är detta utan tvekan. Vi berättar vilka tricks våra badrumsdesigner använder för att få ditt lilla badrum att se större ut.

Välj dina badrumsmöbler klokt

Först bör du se till att badrummet är öppet. Det är viktigt att alla badrumselement väljs och placeras med vederbörlig hänsyn till det begränsade utrymmet. Stora badrumsmöbler som står långt in i rummet är som hinder och gör att rummet verkar smalare. Istället bör du installera kompakta vägghängda toaletter och fåfänglighet med en mindre projektion.

Praktisk dusch istället för ett stort badkar

En dusch på golvnivå med fällbara glaselement är också mycket användbar. När duschen inte används kan du fälla den mot väggen och ha mycket mer ledigt utrymme. Vi avråder ett badkar i det lilla badrummet. Bättre ta en dusch – det garanterar också avkoppling. Om du absolut inte vill göra det utan ditt badkar finns det alternativt speciella platsbesparande badkar.

Ljusstyrka skapar utrymme

Men det finns många andra designalternativ som hjälper dig att visuellt förstora badrummet. Öppna, ljusa ytor är mest lämpliga – vitt, beige eller ljusgrått är särskilt populärt. Med mosaik kan du betona enskilda områden och distrahera från smalheten. Du bör dock undvika för starka kontraster. Eftersom mjuka övergångar skapar en lugn atmosfär som får badrummet att se större ut. Relativt stora format är vanligtvis det bästa valet för brickor. Se till att det finns tillräcklig belysning. Några fler takfläckar gör badrummet mycket ljusare och optiskt större.

Mindre är mer

Små höga skåp erbjuder tillräckligt med lagringsutrymme för handdukar och kosmetiska artiklar. I princip bör emellertid så lite möbler som behövs installeras i ett litet badrum, annars kommer rummet att vara överbelastat. Om det inte finns tillräckligt med utrymme kvar kan du till exempel placera skåpet i korridoren. En stor, väl upplyst spegel i badrummet kan å andra sidan – om den är korrekt placerad – få badrummet att visas dubbelt så stort.

Vi kan utföra din badrumsrenovering i Stockholm. Kontakta oss!