Badrumsrenovering: sömlösa badrum

Det är inte alltid lätt att veta hur badrummet ska renoveras: det finns ett stort urval av produkter och designalternativ för ditt nya badrum idag. Oavsett om du vill ha en dusch eller bubbelbad med massagefunktion. Möjligheterna är nästan obegränsade. Men vad många inte vet är att kakelplattor inte längre behöver vara absolut nödvändiga i ett badrum och därför så kan du slippa fogarna. Det blir bara fler och fler tillverkare som erbjuder intressanta alternativ till den klassiska plattan. Andelen alternativ som du får när du idag ska designa ditt nya badrum är näst intill oändliga

Följ trenden

Den senaste tiden så har det blivit allt vanligare med fog lösa golv och väggar. Eftersom smuts och mögel ofta sätter sig i lederna. Detta är något som undviks med alternativen utan fogar. De är inte bara praktiska, de ser också väldigt moderna och eleganta ut.
Det finns flera sätt att bli av med de problemskapande sömmarna. Du kan till exempel applicera marmor i ditt badrum istället för de klassiska plattorna. Detta är dock inte något lätt jobb, det bör göras av en professionell. Den färdiga gipsen kräver också regelbundet underhåll och är ofta svårare att rengöra än konventionella plattor.

Väggpaneler istället för plattor

Väggpaneler är ett också ett bättre alternativ till plattorna. De består av akryl, aluminiumkomposit eller belagt laminat. Användningen av dessa väggpaneler har ett antal fördelar:
Du har lite eller inga fogar kvar i badrummet och detta gör då att inget utrymme för mögel eller envis smuts kommer att finnas.
Panelerna själva är ofta mycket enkla att rengöra och kan enkelt hållas rena med en fuktig trasa. Inget mer utmattande skrubbande!
Väggbeklädnaderna är vattentäta och okänsliga. Detta är perfekt om det kommer vara barn som ska använda badrummet.
Urvalet av färger, mönster och strukturer är stort. Hos vissa tillverkare kan du till och med skriva ut väggpanelerna med dina egna fotomotiv.
Men det som är bäst av allt: De gamla brickorna behöver inte slås ner och kasseras. Eftersom många väggpaneler lätt kan limmas på de befintliga plattorna. Detta sparar mycket tid, pengar och stress.

Vinylgolv – mångsidig och robust

Vattentät vinyl är den perfekta produkten att lägga på golvet istället för klinker. Det är en mycket beständig och lättvårdande golvbeläggning. Det finns såklart även här många alternativ till detta också. Innan du bestämmer dig för att lägga ett visst golv så måste du se till att materialet är lämpligt för ett våtutrymme. Vinylposterna kan vanligtvis sättas ihop med klickanslutningar. Av säkerhetsskäl bör du fortfarande limma den ytterligare så att den är hundra procent vattentät.

Den nya höjdpunkten i badrummet – duschplattan på golvet
Istället för att lägga golv- eller mosaikplattor i duschområdet kan du installera en duschplatta. Men det finns mer eleganta lösningar. Till exempel mineralkompositmaterial installerat på golvnivå inom duschområdet. Det finns i olika färger och strukturer och är ett bra blickfång i ditt badrum. Den är lätt att rengöra och blir tack vara sin struktur inte hal när det blir blött, något som kan vara ett problem med vanliga duschplattor ibland.